Kopi

Welcome to my website.

Jan-Tore Ananiassen.

70°04'24.5"N 29°44'58.0"E. Vadsø. Norway.

 

 

 

 

 

2018

 

Juni -18

I begynnelsen av denne mnd bestemmer jeg meg får å bytte vogna til fordel for bobil.

Har lenge fantasert lit om bobil og hvor enkelt det er å bare hoppe i bilen å starte på spontane turer i forholdt til vogn.

Jeg bytter Kabe 780 i en 2008 Mod Fiat med Kabe Travel Master bygg.

Første overnatting tar jeg og Sandra oppe i Luftjok lørdag 16 til søndag 17 Juni.

Fin tur, med ett fantastisk sommervær.

Det ble litt grilling på yttersiden av bilen før vi tok kveld.

Nu er bobil sesonen i gang :-)

 

Vinter -18

Jeg er noen turer i vogna som står parkert i Luftjok.

Har plass nr 11 på Bekkeli.

Ikke mange turer, men ett sted må jo vognen stå.

 

2014-2017

 

Her har det vært lite aktivitet, men det kan fortelles om at jeg har vært på tur alene, og sammen med Sandra på flere steder.

Vi har vært i Svergie, Luleå og Boden. Rovaniemi i Finland og flere andre steder.

Vi har siden vi startet vognkarrieren hatt 5 forskjellige vogner.

Solifer 6102I.

Solifer Finlandia S10.

Polar 590.

Polar 620.

Kabe 780.

Parkerte vogna i høst. Den ble stående på plass nr 11 i Luftjok.

 

 

2013

 

Juli -13

Torsdag 11 Juli blir "Surrehue" med å vi starter på en liten tur. Vi overnatter rett sør får Sodankylæ før vi dagen etter kjører ned til Boden. Der parkerer vi på Boden Camping hvor vi treffer Magne & Trine, samt "feskar" Johannes.

Vi surrer dær til mandag før vi sammen med Magne å kjæresten kjører opp til Rovaniemi. Tar en natt i vogna bak nisseland før vi setter kursen hjem til Vadsø igjen. Er hjemme tirsdags kvelden.

 

 

Juni-13

Etter en hel vinter hvor vogna bare er brukt sammen med spikertelte så henter æ den hjem og gjør den klar for noen småturer. Med litt hjelp så går det rimelig greit å få den fra vogna. Æ har en 2012 Transporter på "prøve", å e litt spent kordan den klarer å trekke vogna. Noe som viser sæ å være null problem, den drar den meget lett.

 

 

 

2012

Vi har brukt vogna & spikertelte mye denne vinteren. Henter hjem vogna for å ha den hjemme om sommeren.

Æ å Sandra kjører noen lokale turer, så drar vi en tur til Harstad og Lofoten. Er også innom Polar Zoo dær Sandra får sett Ulv, Bjørn, Gjerv, Gaupe og noen andre dyr. Vi er også innom akvariet i Kabelvåg.

 

2011

Det viser seg at vognen jeg hentet i Harstad har vært totaltskadet ett par ganger. Det blir tatt ett oppgjør med Caravanforhandleren i Sortland som har "unngått" å fortelle Harstad damen om skadene vognen har hatt. Dæm kjøpte vognen i god tro hos henne, med opplysninger fra henne om at den aldri hadde vært skadet. Pappa vil da omgjøre handlene, og vognen blir satt bort å ikke brukt. For å gjøre en lang historie kort, så settes forbrukerombudet på saken, å det viser seg at han kan gå tilbake til tidligere eier, å heve kjøpet dær. Han ønsker å omgjøre salget, å gjerne ta en ny vogn fra forhandleren, men det viser seg at forhandleren "nekter", og godtar ikke en skit. Forbrukerombudet fikser dette, å det ender med at forhandleren må ta vognen tilbake. Jeg har forstått at dette kommer til å ta litt tid, så jeg kjøper meg en egen vogn. Henter en gammel 92 mod Solifer 6102i ifra Tromsø. Denne vognen parkerer jeg på høsten ved spirkertelte i Tana.

 

2010

Sommeren dette året kjøper æ ett spikertelt som står på campingen i Luftjok. Skal egentlig bare prøve å ha vogna til foreldrene mine stående dær over vinteren, bare får å se om æ trioves med campinglivet på en fast plass, noe æ absolutt gjør. Det er masse unger der, å det viser sæ at Sandra også trives meget godt. Det er litt utpå høsten når vi kjøper telte fra Bernt Rosanhoff (RIP) Vi er litt ferske i dette camping gamet, så vi er ikke altfor mange turer dær iløpet av vinteren.

Pappa & Mamma kjøper en Kabe vogn fra ei dame i Harstad. Jeg drar ned for å hente den, å det er den som nå blir parkert med spikertelte.