MC dagBoken.

Jan-Tore Ananiassen

Denne dagboken er skrevet litt på "kinesisk" vis. Det betyr at om man skal få litt sammenheng i dette, så må man starte å lese nederst på denne siden. Så er den også skrevet litt på bokmål og litt på dialekt, dette for at "æ" noen gang glemmer meg litt.                               

2010

5. April 2010

Se dær, da e sesongen igang hær oppe i Vadsø. Min står fortsatt lagret i garasjen til han Oddvar, men trur dåkker pinade ikke han hadde tatt ut sin sykkel. Han kommer på besøk å tar en kaffe på verandaen hjemme hos mæ. Det e fortsatt meterhøye sneskavler, men highveien e bar, og det samme e di nederste gatene i byen. Han svinger innom selv om det e litt sne på veien utenfor huset hær.. Men, det går greit..Nu e vi igang igjen.. Tøft..

 

Februar 2010

Æ klarer ikke være uten sykkel. Sitter på nett å leiter, å dær, helt plutselig finner æ en flott 99 model Yamaha Drag Star 1100. Den står i Storsteinnes. Ringer den trivelige mannen å snakker med han, og før æ vet ordet av det så har æ kjøpt ny sykkel. Det går noen uker, så hive æ mæ i Hilux`en med broderen sin kapellhenger på slep, nu skal ny innvesteringen hentes hjem. Det kribler i småfingran, å æ blir kjempefornøyd når æ ser den. Før sykkelen oppi hengern å suser hjem igjen... Dæven døtte, rett fra Nattevakt, suse nedover, prater litt skit å suser hjem i samme farten.. Enten så må æ være helt fjåttatt, eller så liker æ virkelig å kjøre bil :-)

2009

2009

Det e jo helt forferdelig. Æ har ikke skrevet en dritt i hele 2009. Ikke forde, vi hadde masse regn og skitvær, så det ble ikke så mye sykkelkjøring.

Æ va på en ukestur, hadde fortsatt Bmw`en. Startet herifra og suste til Oulo. Dær va Roger og ett helt kompani ifra Vadsø, på sånn dær familieferie. Æ slo opp telte på campingplassen..og tok mæ noen "skarpe"med gjenget dær om kvelden. Dagen etter så suste æ først til Kalix, skulle se om æ fant noen av di mange Vadsøværingene somhadde kjøpt hus dær, men njet, dær va det ingen å finne... Da tok æ retning mot Kiruna, viste jo om en fin campingplass som æ kunne overnatte på dær....

Vell framme i Kiruna så følte æ ikke helt for å ta kvelden ennu... Hmm, æ ringer Onkel Egil å hører om han e hjemme i Harstad eller på hytten som ligger 10 km fra Tjeldsundbroen. Joda, han e dær, og det e jo ikke mer enn knappe tre timer å kjøre dit, så æ hive mæ på sykkelen å fræser avgårde.

Æ tar en liten "kollekvint" med Onkel Egil, å snakker litt skit før æ kryper til køys. Dagen etter så setter æ kursen mot Lofoten, æ kjører en liten tur til Tante Solfrid når æ nu engang e på tur..Dær tar æ en todagers pause før æ starter hjem igjen.

Det er treff i Alta denne helgen, så æ fantaserer litt om å kjøre dit. Når æ kommer til Vollan, så må æ velge, Alta eller hjem til Vadsø.. Fan, det hadde nu vært godt å vært hjemme igjen, å ka skjer egentlig i Alta...? Æ hadde kommet dit, slått opp telte og sotte på en gressplen i to dager å drukket Minntuu.. Nei, æ gidder ikke det, så æ svinger til høyre og suser hjemmover...og det går på direkten fra Låffåtten og hjem til Vadsø.

Selger sykkelen.

Etter noen dager så ringer det en hyggelig herremann fra Oslo, han har så lyst å kjøpe sykkelen. Ja, æ har bestemt mæ, nu e æ ferdig med motorsykkelkjøringen, så æ selger den til han. Han kommer med fly til Vadsø, overnatter her hos mæ før han dagen etter setter seg på sykkelen å kjører den ned til Oslo. Sykkeln er solgt, og nu er den epoken i livet over......................................trudde æ....men ka skjer.. Tankene om ny sykkel kommer tilbake før julenissen har kommet med pakkene i dette herrans året 2009.

 

 

2008

På høsten en gang. 2008

Ja, hær va det jo ikke så mye å fortelle. Sløvskapen har tatt mæ, å æ har rett og slett ikke skrevet en dritt. Æ har ikke vært så ivrig med motorsykkelkjøring i år, men Norgestreffet på Sortland fikk æ med mæ.  Kjørte i lag med Vidar og Hanne. Hege va med som påsitter hos mæ. Vi nådde å komme til Kiruna og dær va første stopp. Overnattet på campingplassen og fikk selvfølgelig skyldt kroppen med noen skumelt bremseveske før vi tok kvelden. Utpå kvelden kom det også to andre fra Varangermc å holdt oss med selskap. Så dagen etter va vi 4 sykkler som kjørte videre til Sortlan.

Vi drakk, sang, drakk mer og det man ellers foretar sæ på ett mc treff. På søndagen når treffet va ferdig kjørte æ å Hege til Harstad, dær surra vi i ett par dager før vi kjørte innom tromsø og tok en liten service på sykkelen. Etter det bar det hjem, bare avbrutt av en liten overnatting på hotell i Kautokeino.

Ellers så har det vært lite kjøring på mæ, til og fra jobb, og en å annen tur til byen. Sykkelen har nu gått 32000 og den e parkert for vinteren. Har også småe planer om å selge den. Æ regner med at min karriere som ”langtbortkjører” e over for en stund, da æ heller prioriterer å kjøre på litt mer Campingvogn ferie med prinsessen. Men helt uten sykkel kan æ ikke være, så den gode tursykkelen skal byttes bort i en Cruser av ett eller annet slag. Hva det blir, det vites ikke i skrivende stund, men æ får nu brukt litt tid inne på Auto,db iløpet av vinteren, og noe snakcs skal æ nok finne dær inne.

 

 

 

2007

 

25. Oktober. 2007

Ja da va man kommet hjem ifra Harstad.. Egentlig får mange hærrans måneder siden. Det har vært lite med kroting på mæ hær i år, forsåvidt så har det nu vært veldig lite motorsykkelkjøring også.. Sommeren har liksom gått til snekkring, jobbing og djævelsk med krangling ang, litt mere samvær med min datter. Huff, kjenner det båbbler i blodet når æ tenker på alt det, så vi unngår mere av det nu..Sykkelen e parkert får i år, fikk den inn i sjåen før sne`en kom.....og bare det e jo ikke værst. Så får vi se til neste år hvor framhjulet peker... Må nu bare innrømme at det frister med en tur til Murmansk og det treffet som skal være dær, men vi får se. Så kan æ ikke gjøre annet enn å takke for nesten ingenting i år, og ønsker mæ sjøl hjertelig velkommen på HighVeien til neste år.

 

7. Juni 2007

Nu har æ endelig fått på nytt batteri, nytt bakdekk ( på 24200km) og av en sørgelig grunn så måtte æ nu pinade skifte høyre speil og blinkelys etter en trasig liten tipp som sykkelen selv klarte å ordne mens æ va på trailertur i svergie. Jaja, det kan skje selv den værste. Nu er sykkelen nyvasket, skal skifte litt olje på motor og kardang før den blir helt klar til tur. Turen starter på Onsdag, da går det til Tromsø før en liten service og etterpå skal vi kjøre til Harstad. Det er Nord Norgestreffet som lokket før vi kjører hjem igjen på Søndag.. Mulig vi må ha en liten Service på oss sjøl etter det :-)  Solen skinner litt, ikke mye, men litt....og det e ikke riktig så mye vind i dag som det har vært di siste dagene... Det går sannelig mot sommer nu ja.

 

24 April.

Da var endelig dagen kommet, æ tar med mæ han Sjalg og bilen. Med startkablene i hånden suser vi til byen dær BMW`en har hatt vinterdvalen. Æ prøver selvfølgelig uten kabler først, men nei.....den sover fortsatt som en stein. Av med sete og på med kablene.. Tenner en røyk før æ drister den tjokke klomsete lillefingeren til startknappen... Bromm, bromm.... Joda, dær va boxeren i gang.. Eddekoppan og spindelvev fyker ut igjennom krompotta... Dæven...Det va deilig å høre lyden igjen.. Han Sjalgen styrer bilen hjem, æ tar på mæ hjelmen og Scootervåttan??? Joda, det e jo enda minus 1000 grader ute og fryse, nei det skal vi ikke... Så starter æ utover....nu kjenner æ motorsykkelmannfølelsen kommer ordentlig tilbake.. Turen går rett hjem til Ekkerøy, det ble 15 raske kilometer før sykkelen settes inn å får tilført litt næring iform av strøm fra ett sånn dær laddeapparat :-) Sommeren er på tur.

 

 

6. April. 2007

Venter, venter, venter... Påsken er hær nå..men etter dette går det fort den rette vei :-)

 

 

2006

 

 

23.September

Sesongen er på hell.... Ble i grunn ikke så mye kjøring i år. Nu gjenstår det bare en skikkelig vask så settes sykkelen bort får i år.

 

 

26 Juni  (KirunaTuren 22-25) 2006

Klokken er litt over 9 på morgenkvisten og vi starter avgårde. Får litt regn på turen, men ikke værre enn at vi holder oss tørre. Nede i Karasuando treffer vi Pleym`en, han kommer i møte med oss ifra Tromsø på Nysykkelen. Utpå ettermiddagen kommer vi fram til Kiruna, vi hilser på endel av gjenget i "Svinkaldt" før vi går i gang med å rigge opp hyblene våres. Været er skjønnt og myggen hissig så vi bestemmer oss får å bruke litt myggmiddel. I ettertid fikk vi vite at middelet skulle smøres på kroppen, og IKKE drikkes :-) Men det hjalp, vet ikke helt om myggen forsvant, men den delen av hjernen som oppfattett "myggstikk" ble iallefall borte. Nu er vi alle sammen blitt like lure, og vi stapper masse tullpeng (svenske kroner) i lommene og tar en Taxi ned til sentrum. Dær treffer vi masse hyggelige svensker, og det gjør sitt til at natten og endel av morgendagen blir riktig så trivelig for undertegnede iallefall ;-) Fredag blir det litt regn, så noen av oss sitter i Jostein sin store katedral og drikker mere myggmiddel, blandet med kaffe og grus. Vaske oss må vi jo også, og hvorfor ikke være litt stor i kjæften å utfordre svenskene i badstuen samtidig... Som tenkt så gjort.. Men fy fan hvor varmt det var der inne, minst tusen grader, og her oppdager vi at vi har tatt munnen for full. Hadde ikke lyst å skrive dette, men vi Tapte den kampen. Utpå kvelden kommer det "live" musikk inne i klubbhuset, det fylles opp med lokale og tilreisende. Stemningen er riktig så trivelig, ser vi bort ifra en fjått som han litt etter han Steinar og var litt Kvass. Men Steinar fortalte hvor "skapet skulle stå" så det gikk seg til etterhvert. President Hugo og Kona var også kommet dit, men presidenten måtte ha vært skikkelig plaget med mygg, han tok ikke bare knekken på myggen, men også seg selv...nokså tidlig den kvelden :-) Sånn går nu kvelden og litt av natten. Lørdag er vi igjen ute å titter litt på det svenske folket. Svergie taper i fotball, noe som vises på endel av disse folkene etterhvert. En mann var så forbannet at han skulle gjøre alt for å bli norsk. Søndagen kommer å det er på tide å ta farvell med Svergie og pakke lekene. Været er nydelig å vi kjører hele veien uten regn.... På tollen blir vi stoppet av en flott tollbetjent, hun vil så gjerne titte i baggene våres. Og hun var veldig opptatt med om vi brukte noen medisiner av ulike slag. Ikke vet jeg, men kanskje hun drev på med en etterutdanning som sykepleier, og var veldig opptatt av våres helse. Da hun etterhvert ble lei av å ikke finne noe så spurte hun like godt rett fram, -Er det noe knark på di treffene vi brukte å være på... Hvorfor spurte hun ikke bare med en gang, ingen av oss røyker Petterøs 3 Tusen. Hun hadde sluppet å lete hadde hun hoppet over medisinsnakket sitt :-) Jaja, nok om det, hun gjorde nu tross alt bare jobben sin. 2 Mil før Karasjok begynne sykkelen til Pleym å bli rar.... Hele bakdekket lever og det blir fort konstandtert at lagret er gåent. Vi får hjelp av noen hyggelige menn i fra Karasjok, sykkelen blir hentet med bil og brakt ned til bygda. Der skal den kvile i noen dager, og Pleym blir pasasjer bak på min BMW. (Endelig fikk gutten sitte på en ordentlig sykkel). Vell hjemme, alle lever og turen var jo egentlig fin... For noen blir dette ett mc-treff som glir bort i resten av treffene, for andre ett lite minne som varer livet ut. All takk til Kiruna og Svinkaldt mcKlubb.

 

 

21. Juni

Da er koffertene til sykkelen pakket og klar. Tanken er full, og soveposen skal reimes fast.. Kl 9 i morgen tidlig starter vi 4 sykkler herifra... Det blir antakelig noen småe stopp på veien før turen ender opp i Kiruna.. Og der blir det dans og sang :-)

 

 

20 Juni 2006

Skiftet dekk foran, tru hvor lenge det varer? 2 Dager igjen til Kiruna... Deilig...

 

18 Juni

Det ble en liten tur som endte på hytta til broderen i Komagvær. I dag bikka speeden 22000 km. Så nu har jeg kjørt 4000 i år, å det helt lokalt..

 

 

17. Juni

Det regner litt på morgenkvisten, men det stopper ikke oss fra å dra på tur. Vi er 10 sykkler og ett par påsittere som tar båten over til Kirkenes. Der surrer vi nu litt, drikker kaffe å spiser is før vi starter opp Pasvikdalen. Turen går til 96 Høyden. Fy det var deilig å kjøre motorsykkel i dag. Har lenge tenkt på å kjøre sykkel opp der, og i dag skjedde det... Masse deilige svinger hvor man kan "presse" seg litt. Bør absolutt prøves. På 96 drikker vi mere kaffe, damen bak disken ( Ho hadde mann Jostein) steker vaffler til oss mens vi sitter ute å lyver til hverandre. Etter det så går turen til Finsk Neiden. Der fyller magen med skikkelig finsk grillkjøtt. Nu mangler bare middagsluren :-) Derretter går turen videre mot Varangerboten. Kafè og mere vaffler. Fy hvor vi har spist på denne turen. Det blir store dammer på gulvet der vi sitter, tru om vi er blitt litt våte. :-) Men det gjør ikke noe, turen var fin den.. Fra Varangerboten går turen videre hjem, og endelig skal jeg få meg en liten time på øyet. Noen av gjengen skulle presse ned litt øl i kveld, men jeg er så heldig og skal på nattevakt så "feiringen" får vente til neste helg...og den blir i Kiruna.

 

 

16. Juni

Det har nu ikke skjedd noe spennende i min lille sykkelverden til nu. Sist helg var vi noen fra Varanger MC som fulgte med sykklistene i sykkelløpet som gikk mellom Vadsø og Tana. Vi speret veiene i alle kryssene som var. Nu kan vi jo ikke si at det var så mye å gjøre, for det er jo måte på hvor mange kryss vi har på High veien herr da :-) Det blir nu noen turer innover fjorden, som regel til Tana eller Varangerboten. Drikker litt kaffe, skryter og lyver før man kjører hjem igjen. I morgen (Lørdag) er vi ett gjeng som skal ta hurtigruten over til Kirkenes og så kjøre hjem derifra. Tar nu med engangsgrill, kaffe og pølser, for man skal jo ikke se bort ifra at han der oppe ordner oss litt finvær. Ellers så telles det på knappene til KirunaTreffet. Planen til nå er at jeg og Jostein starter på Torsdags morgen. Vi snakker litt om å ta en omvei sånn at vi får litt kilometer utav turen, så det er mulig vi kjører Norge ned til Bjerkvik. Kanskje det blir tid til en overnatting i Nordkjosbotten..... *Kremt* ;-)

 

 

7. Juni

Her har jeg pinade ikke vært å oppdatert på lenge. Det har i grunn ikke skjedd så mye, være har vært bare mannshit med litt glimt av sol fra tid til annen. MC dagen gikk avsted med litt over 50 sykkler. Temperaturan var nu sånn passelig, men med blålongsen under fantomdrakten så gikk det bra. Det har nu vært endel småturer innimellom. Det passet ikke med jobben, så norgestreffet i Trondheim hoppet jeg over. Første treff blir antakelig Kiruna i slutten av uke 25.....Besøk har jeg nu fra tid til annen, i dag var både BMW Kjell, og Honda Kjetil innom. Så her sitter jeg, i verandakroken og venter på at sommeren skal komme sånn helt på ordentlig.

 

14. Mai

Fy flate, vår herre må ha vært skikkelig grinat i dag, bakken er jo helv hvit... Hva i svarte er det han surrer med nu...

 

 

12. Mai

Kommer hjem fra, klokken er bare litt over halv fire på ettermiddagen. Ikke så varmt, men masse sol. Inn for å skifte, i dag bler det en liten tur.. Mens jeg står å trekker blålongsen oppetter ræva så titter jeg mot vinduet...Ka i fan... Det er jo fult av Finnmarkspollen som daler ned på yttersiden. "Les snø"... Dæven døtte... Ka e det nu han surrer med han dærre Jesus... Kan jo ikke være så vanskelig å bestemme seg for hvilket vær han skal velge... River av meg longsen... Nei, i dag blir det ingen tur.. Trøster meg med noen pølser og siste Donald Duck. Skit vær. 

 

08. Mai

Drittvær, sørvest`en kommer med litt regn og det blåser. Sommeren er over så langt, må i garasjen for å finne fram blålongsen igjen :-) Men det blir bedre, vi vet jo det.

 

07. Mai

Igjen er været bare helt nydelig, det brr`er og brommer på High veien, sitter på trappen og nyter godværet, kaffen og den djævla røyken har jeg også med. I dag skal jeg ta turen til Tana, vet at han Sagen er på hytten i Smalfjord, så turen går dit. Tar sideveskene av, har faktisk ikke kjørt denne sykkelen uten sideveskene. Føler meg jo som den rallymannen når jeg starter, så halvhjelmen er byttet ut med den hele. Det går unna, liker å presse litt i svingene.....kommer til "klubbsvingene", drar litt på, boxermotoren brummer litt idet jeg presser sykkelen litt opp i fart... hmm, nesten nesten 85...hei hvor det går unna... :-) Joda, det gikk kanskje ennu litt fortere uten at fart blir mere nemt her.  Møter ett gjeng i Varangerboten, prater litt skit før jeg trykker gearpedalen i første og suser videre. 22 varmegrader i Smalfjord, dæven kor flott. På hjemmturen treffer jeg ett nytt gjeng i TanaBru, kaffen er inntatt og hjelmene føres på plass. Dem skal starte hjem. Jeg følger med, men stopper på Esso i Varangerboten.. Røyk og Kaffe. Mens jeg sitter der kommer det en annen kompis, blir mere røyk...å mere snakk. Herreværden for ett nydelig vær, måtte det bare vare. Vi kjører hjem ilag. Se der, det ble ett par hundre kilometer i dag også.

 

 06.Mai

Våkner til nok en deilig, varm og fin motorsykkeldag. Kjetil ringer, kaffe på Affas. Hopper i klærne, igjen durer det fra boxermotoren til BMW\ en. Suser avgårde til byen.. Der blir det litt kaffe og masse mannskitprat. Etterhvert kommer det fler. Det buldrer av Harlyen som kommer, vi drikker mere kaffe og skryter ennu mer... Det snakkes om Vardø, start utenfor statoil.. Klokken er litt over to, vi er 7-8 sykkler som suser utover... I ekkerøy står Ingve å venter... Han hiver seg med på turen.. Utover går det.. Mellom krampenes og Skallelv så øker vi farten... Suser avgårde mot Vardø.. Titter ned på speedometeret.. Hmmm, skulle ikke nålen vise 80 nu...  Hva i alle dager gjør den der den er nå.. Jaja, lar den være dær en stund. Greit med litt ekstra vind i hjelmen. Vet ikke hva han Kjell ser etter når han kjører, men i Skallelv peker han opp... Vi må vist stoppe litt.. Joda, der opp, ca hundretusen kilometer til værs ser vi 3 store ørner.. Dæsken kor flott, vi suser videre.. Vel framme i Vardø blir det litt kaffe på Norpolen, mer skryt, mere mannskitprat før vi setter turen hjemover igjen. Alle kom helskinnet fra turen, Fin tur...  Treffer han lillebror i byen, også han på sykkel.. Drar hit til nå,nå land...mer kaffe...nu på trappen her hjemme... Joda, det ble noen kilometer i dette nydelige været igjen. Som sist så ligger fortsatt varangerfjorden som ett spei.. Nu er det hærlig å være motorsykklist...

 

 

05. Mai

Været holder seg fortsatt, det er jo bare helt nydelig. Har bare blitt noen lokale byturer i går, i dag ble det en aldri så liten Ekkerøytur til han Sjalgen for å ta litt kaffe. Det suser nu en og annen sykkel innover varangerfjorden...på veien selvfølgelig. :-}

 

03.05.2006

Nå er sesongen i gang, sykkelen hadde gått rett i overkant av 18000km når den ble satt på veien for litt over to uker siden. I dag viser speeden litt over 19000. Det heftet ikke med å få kjørt 1000 kilometer. Disse kilometrene har forsvunnet mellom Vadsø og Tana. Har kjør aleina, og ilag med andre entusiaster. I dag suser det sykkler etter highveien, på tur innover fjorden.. Kjenner det begynner å dirre i foten, å denne gangen er det ikke rockefoten som dirrer, men kjørefoten..  Hopper i dressen og suser etter... Joda, jeg treffer di andre sykklene.. Vi drikker kaffe, lyger og skryter litt på han Oppdal sin kafè før vi kjører hjem.

Sånn har di to siste ukene gått, mye kjøring. Det kan vi jo takke værgudene for, kan ikke huske sist gang vi har hatt det så varmt og fint, har jo vært helt supert helt siden påsken.

Vi snakket litt  om hvilket treff som kunne være aktuelle. Harstad, storfjord, og Kiruna ble nemt. Vi får se. Men folkens, vi må passe oss litt for han Onkel Politi, han er ny i UP, og veldig hissig på å skyte med Lazeren... Kunne han pinade heller ikke startet med å skyte litt kobbe og sel i fjorden...Hadde vært så mye tryggere for lisensen våres da..

TILBAKE