Jan-Tore kokkelerer, oktober 2007

 

 

 

 

Fan, æ e sulten, kjøleskapet e like tomt som en kvinnehjerne æ vet om. Hadde så steike lyst på kjøttkaker, butikken e stengt så æ har kun mæ sjøl til hjelp. Blander sammen det lille æ finner i det tomme kjøleskapet, litt farse, litt kjøttdeig og en del andre ingredienser som antakelig skal være på noe helt annet enn kjøttkaker..

Jaha, med friskt mot så setter æ steikepanna på plata, e ikke helt sikker på kor mye varme æ skal ha på, så æ gasser den opp til sånn ca halvveis.

Æ knar i sammen hele skiten, før æ plutselig husker at ho Ingri Espelid på tv’n  brukte å smøre kroppen inn med mel før ho satte i gang.. Greit, opp med pølsefingran, dæm skal vaskes før æ smøre dæm inn i mel… Men ka i svarte fan, det e jo pinade umulig å få av den hær gørra uten skikkelig vaskemiddel ifra garasjen…som e beregna på vegvesenet sin svarte asfalt.. Jaja, æ gnikker i en god halvtime og fingran blir steike ren igjen. Da e det bare å gi på igjen.. Nynner litt på en sang som heter, Vi baker å vi baker….uten at jeg egentlig kan det, og når æ tenker litt etter så vet æ ikke om det e nån sanga som heter det. Deigen ruller æ likedan som ho Ingrid brukte å gjøre, til sånne passelig store balla. Så, oppi den halvvarme pannen med skiten… Snadder,snadder,snadder…. Kjenner sulten vrenger sæ i den halvtjukke kroppen min mens æ står dær og steiker. Dæven døtte kor det smeller i panna, riktignok e rypejakta starta, men skal panna skyte så masse varme ”spretterta”… hmmm, meget merkelig. Æ hive på mæ ullgenseren, den med litt lange arma, får det brenner nå grønnjævlig hver gang æ blir truffe av di hær småe fettklompan.

Jo da, det hær ser jo ikke så verst ut, men skal dæm være rød innvendig… Nei, det kan æ ikke tru. Æ gir på med litt mer varme, og trur du pinade ikke panna skyter mer. Jaha, men vi skal se kem som gir oss først… Æ peiser på, banker å hakker litt i kakene.. Nu ser dæm ut som di æ bruker å kjøpe på Ica i Vadsø, dæm ser steike god ut.

Samtidig blir æ oppmerksom på at komfyren e svart av farge… Tenker mæ litt om, hva ikke den kvit isted… Oppdager åsså at æ blir liksom litt fast i gulvet når æ prøver å bevege beina… Ka i hælvette, det ser jo fanmæ ut som Sodoma og Gomorra på hele kjøkkenet. Kan det hær være rett. Nei, av med plata, nu har æ fått fem,seks kaker av den hær gørra, så det må være nok til å mette en enkel småtjukk mann som mæ.

Lykkelig å glad setter æ mæ til bords, kun med hjemmelaget kjøttkaker på fate, litt rødsaft i glasset og siste Donald Duck. Dette skal nytes, i en alder av 38 har æ endelig klart å lage kjøttkaker.

Åhhh….dette skal bli godt… Kjører gaffelen godt inn i ett stykke æ ser har en del av gilde sine pølser i sæ, skjærer det opp og glefser det i mæ…. Men i svarte satan, phuf…. Æ tygger febrilsk med mine egne tenner og noen æ har fått hos tannlegen… Må ha saft…saft…kaldt saft… Det va så djævelsk varmt at æ e ikke helt sikker på ka det smakte, så æ gir på med ett stykke til, men denne gangen e æ så lur at æ blåser på det..

Hadde det ikke vært får at æ så ka æ holdt på med, så hadde æ vært helt sikker på at det hær må ha vært oldefar sine gamle gummistøvler æ satt og tygget i mæ. Går det virkelig ant å lage mat som smaker så djævelsk ondt. Nei fy fan, det hær klarer æ ikke å ete. Neste gang så skal æ gjøre som Ingrid brukte å gjøre, jukes litt på førehand. Æ skal fansteike fortsette å kjøpe kjøttkakan på Ica

Har mest lyst til å ringe etter iss, dæm e vist flink på å renovere, les vaske… Men slukøret må æ tusle inn på badet,og finne fram den gamle ata’en som stod i huset da æ kjøpte det, hær må det gnikkes.

 

Da e det bevist, Jan-Tore e ingen kokk, ikke litt engang…..men æ e djævelsk flink å rygge med vogntog…å prate skit…men det blir man ikke mett av..

 

 

Tilbake